KookJij

Gegratineerde prei met tagliatelle

Een heerlijk gegratineerde prei met tagliatelle recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde prei met tagliatelle te bereiden

De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden. Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie. Afgieten en met de prei mengen.
Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren. De melk er al roerend bijgieten en laten indikken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken. Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel. Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Valt best wel mee. Als je Nazareth Classic "Googlet" kom je bij "Kazen van bij ons" en daar staat alle informatie die je nodig hebt over alle mogelijke Belgische kazen.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt wouros voor die suggestie,om Leerdammer te gebruiken,want met moeite vond ik uit,wat Nazareth Classic eigenlijk is.Nu weet ik,dat ik dat recept ook kan maken met een redelijke kans op slagen.Vaak worden hier ingrediënten aangegeven met hun merknaam en dan wordt het voor buitenlanders moeilijk.
bertal

bertal zegt:
wouros,
Goede aanvulling op dit recept, succes met het koken.:);)m.v.g. Bert:);)
wouros

wouros zegt:
Voor Nederlanders: Leerdammer een alternatief? Is ook een gatenkaas met nootsmaak? Misschien iets zoeter maar dat kan m.i. wel met prei.
Pasta kun je beter zonder olie koken, dan wordt de saus beter in de pasta opgenomen.