KookJij

Gegratineerde knolselderij

Een heerlijk gegratineerde knolselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie: 694 kCal energie
54 Gram eiwit
37 Gram vet
33 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lekker doen week 8 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde knolselderij te bereiden

Bestrooi de riblappen met peper, zout en bloem.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie en bak het vlees in een stoofpan lichtbruin.
Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook in het braadvet. Voeg gemberpoeder, mosterd, laurierblaadjes, bier en basterdsuiker toe en breng alles aan de kook.
Laat het vlees 2 uur stoven op een lage stand afgedekt met een deksel.
Voeg zo nodig af en toe een beetje water toe.
Voeg de laatste 15 minuten de ontbijtkoek toe.
Halveer de plakken knolselderij en kook ze in circa 5 minuten beetgaar in water met zout en citroensap.
Vet een lage ovenschaal in met olie, leg de knolselderij er dakpansgewijs in en bestrooi het met kaas, peper en zout.
Zet dit aan het einde van de stooftijd van het vlees onder een hete grill, 4 minuten, of in een voorverwarmde oven, 200°C, 20 minuten, en laat de kaas goudbruin kleuren.
Lekker met gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst