Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurd ei
PT10M
Gefrituurd ei
Een heerlijk gefrituurd ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurd ei te bereiden
Verwarm de olie voor op 180 graden. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze voorzichtig in het hete frituurvet glijden. Bak maximaal 2 eitjes in een keer. Schep met een houten lepel het weglopende wit over de dooiers om een regelmatige ronde vorm te krijgen. Draai de eieren na 45 seconden voorzichtig om en laat ze nog 1 minuut verder garen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.