KookJij

Gebak met bieten en witte chocola

Een heerlijk gebak met bieten en witte chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie: 490 kCal energie
8 Gram eiwit
25 Gram vet
62 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: uitgeknipt uit een oude Allerhande
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebak met bieten en witte chocola te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 gr C
Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes (3x3mm)
Verwarm de melk au-bain-marie en smelt hierin de chocolade
Klop ondertussen de boter, de suiker en de basterdsuiker in
ong 10 min.tot een luchtig mengsel.
Klop er dan één voor één de eieren door het beslag, gevolgd door de bietenblokjes.
Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi de amandelschaafsel erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 min gaar.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Tip;
Smelt een reep witte chocolade au-bain-marie en srtijk de chocola over de bovenkant van de afgebakken taart.

Gebruik gekookte biet: i.p.v. rauwe .Ik vindt dat het gebak daardoor zoeter smaken; de grondige smaak is dan weg.
Later kan je het aanpassen door minder suiker te gebruiken,maar dat moet je zelf maar ff bekijken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bardoeltje

bardoeltje zegt:
Heb dit recept een half jaar geleden ook gemaakt en het is echt heel lekker.
barbara metz-saffrie

barbara metz-saffrie zegt:
Echt wel!! Worteltjestaart is ook zoiets en als je het éérst proeft..ben je om!
Laat je de bieten weg, heb je een gewone cake..óók lekker,hoor!:D
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Bieten en gebak passen definitief niet bij elkaar!
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Lekkerder met andijvie?
Het allerlekkerst is dit echter zonder bieten.:(
tantemien

tantemien zegt:
Ik geloof zeer zeker
dat het een dikmaker is
maar, je moet er dus een
een heel heel klein stukje van eten....en 1 keer per jaar.:)