KookJij

Garnalen op Creoolse Wijze

Een heerlijk garnalen op creoolse wijze recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen op Creoolse Wijze te bereiden

1).Verhit de olie in een anti aanbak pan en fruit daarin aan gedurende 10 minuten, terwijl er flink wordt geroerd, de koppen en schillen.
2).Gooi koppen en schillen weg. (gooi alles door een zeef en behoud de gearomatiseerde olie)
3).Doe de gearomatiseerde olie weer terug in de pan en fruit daarin aan de knoflook, lombok en paprika tot de paprika zacht is geworden.
4).Doe een eetlepel kruidenmix-Creools II er bij met de zeste plus de roomboter en blijf doorfruiten al roerend.
5).Wanneer de aroma's goed loskomen de garnalen in de pan doen en die meefruiten tot ze allemaal roze zijn gekleurd en goed warm zijn.
6).Haal van het vuur af en giet de citroen er bij en roer de peterselie er goed door.
7).Verdeel over de voorgewarmde bordjes en geef er een stukje brood bij om de geurige olie + boter te laten intrekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Deze kruidenmix heeft Jan ook op zijn receptenpagina geplaatst, Hilda. En zoals hij in dit recept beschrijft, neem je de 2e versie.
(http://www.kookjij.nl/recept-kruidenmix-creools)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
hilda

hilda zegt:
Waar koop je die creoolse kruiden?