KookJij

Garnalen Curry uit Goa

Als je de lijst met ingredienten ziet denk je al gauw dat het een moeilijk recept is.Dat valt wel mee. Goa is een kleine deelstaat gelegen aan de west kust van India.In vroegere tijden was Goa Porugees bezit,maar sinds 1961 valt het onder de Indiase souvereiniteit.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen Curry uit Goa te bereiden

1).Begin met de droge lomboks,ketoembar,djinten,kruidnageltjes en kunyit in een droog pannetje te verhitten met de droge geraspte klapper (kokos) totdat de geuren er van af springen.Laat dan afkoelen.
2).In een ander pannetje de olie verhitten met de uien,knoflook en sambal en even lekker gorengen tot de uien zacht en glazig zijn.
3).Doe nu de inhoud van beide pannetjes in een keukenblender en draai daarvan een homogeen mengsel,waardoor dan ook nog eens 125 cc tot 150 cc kippenbouillon wordt verwerkt.
4).Dit geheel wordt op smaak gebracht met appelazijn,zout en peper en op hitte gebracht met 5 cc Tabasco
5).Doe de garnalen in de hete saus met de tomatenblokjes  en verwarm tot de garnalen roze zijn gekleurd.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met een beetje witte rijst.
Drink hierbij een koud pilsje of een witte wijn,die niet al te droog moet zijn.Of anders gewoon jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Blob

Blob zegt:
Net gemaakt: superlekker. Met gedroogde kokos en zoetzure geroerbakte komkommer. De geraspte gember heb ik aan het uien-mengsel toegevoegd, en aan het eind met limoensap op smaak gebracht (in het recept staan limoen en azijn).
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Blob,
Geen 17 cc, maar 170 cc klappermelk natuurlijk. Groentegerechtje?
Iets met boontjes, en /of tomaten, bloemkool, enz.
Blob

Blob zegt:
Welk groentegerecht is er lekker bij?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Blob, Natuurlijk kan dat. Ik denk dan dat je 17cc klappermelk moet gebruiken.
Jan A.
Blob

Blob zegt:
Dat ziet erg lekker uit, kan het ook gemaakt met santen of klappermelk?