KookJij

Fruitig kip pasteitje

Een heerlijk fruitig kip pasteitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fruitig kip pasteitje te bereiden

-De kipfilet opzetten in een pan water tot de kipfilet ruim onderstaat.
-De bouillonblokjes en het laurierblad toevoegen.
-De kip gaarkoken in ongeveer 20 minuutjes.
-De kip uit de bouillon halen, de bouillon bewaren.
-De kip met 2 vorken uit mekaar trekken tot je reepjes vlees hebt.
-De champignons en paprika even aanbakken in een ruime kookpan en uit de pan halen.
-In de zelfde pan de boter smelten en daarna de bloem toevoegen en even aanbakken zonder dat het bruin word, goed blijven roeren.
-Beetje bij beetje de bouillon erbij doen tot je een smeuige saus hebt.
-De kip, champignons, paprika en ananas erbij doen goed doorwarmen.
-De kook room erbij doen en afkruiden met peper en zout naar smaak.
-Intussen de pasteibakjes in de oven verwarmen.
-De ragout in de bakjes scheppen (mag er ruim overheen lopen) en goed warm serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ja haha, eerst recept plaatsen, daarna wijzigen en dan kan je ineens wel een foto erbij zetten! Straks volgen er meer!:):):p
derbyke

derbyke zegt:
Dank je Monique en bij je laatste gerecht is het toch gelukt om een foto te plaatsen;) Groetjes:);):p
apu

apu zegt:
Oke, dit heb ik gister zo gemaakt met resten die ik had! Jammer trouwens dat er geen foto's meer bij gezet kunnen worden:(
derbyke

derbyke zegt:
Monique, denk je even nog aan de bronvermelding om misverstanden te voorkomen, vriendelijke groetjes :);):p