Recept
« Terug naar recepten
Fruitflapjes
PT30M
Fruitflapjes
Een heerlijk fruitflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitflapjes te bereiden
Smelt de boter.
Vouw elk vel ontdooid filodeeg over de lengte dubbel
(8x20cm) en bestrijk met boter.
Leg 1 flinke eetl. fruit onderaan het dubbelgevouwen vel en klap de onderkant als een driehoekje om het fruit.
Klap de filodeegreep naar boven toe naar het eind steeds om, zodat een driehoekig flapje met veel lagen ontstaat.
Maak zo nóg 3 flapjes. Bestrijk ze nog een keer met de gesmolten boter en bak de flapjes in ca 10 min gaar.
Vouw elk vel ontdooid filodeeg over de lengte dubbel
(8x20cm) en bestrijk met boter.
Leg 1 flinke eetl. fruit onderaan het dubbelgevouwen vel en klap de onderkant als een driehoekje om het fruit.
Klap de filodeegreep naar boven toe naar het eind steeds om, zodat een driehoekig flapje met veel lagen ontstaat.
Maak zo nóg 3 flapjes. Bestrijk ze nog een keer met de gesmolten boter en bak de flapjes in ca 10 min gaar.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Succes verzekerd!!!