KookJij

Frambozentaartje

Een heerlijk frambozentaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozentaartje te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Beboter ovenvaste soufflébakjes van 300 ml ( of kleinere ).
Klop de eiwitten stijf, voeg beetje bij beetje de suiker toe en het gezeefde sap.
Vul de soufflébakjes tot 1 cm onder de rand met dit mengsel.
Strijk het oppervlak glad.
De taartjes rijzen nog wat in de oven.
Zet de bakjes in een ovenschaal met een laagje kokend water.
Het water moet tot halverwege de bakjes komen.
Laat de taartjes 10 min. in de oven bakken.
Voor de saus alle ingredienten samen opkoken en een beetje laten inkoken tot de saus wat dikker wordt.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep wat saus op een bordje en keer daarop een soufflébakje om.
Garneer de taartjes bovenop met verse frambozen en verse munt en bestuif ze met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
beat,
Zelf zou ik de saus van te voren maken, dat kan goed.
En als je aan het hoofdgerecht begint kan je ze in de oven zetten,
hoeft uiteindelijk maar 10 minuten in de oven.
veel succes:);).
m.v.g. Bert Allers
beat

beat zegt:
hoelang van te voren zou ik dit gerecht kunnen maken, voor 14 pers. is het wat veel om van tafel op te staan. Heb jij ervaring met een souffle
bertal

bertal zegt:
Margreet,
Heel goed lezen dan zie je staan.
"en het gezeefde sap"
veel succes
:);). m.v.g. Bert Allers
Margreet

Margreet zegt:
Wanneer moeten de frambozen erbij gevoegd worden?