KookJij

Eiernoodles met Gamba's en Groene Asperges

Door de vele nationaliteiten in Hong Kong, vind je daar ook een zeer gemeleerde keuken. Je zou kunnen zeggen een wereld-fusie keuken. Zo'n kookrichting kan alleen succesvol verlopen, wanneer je alle benodigde producten makkelijk kunt krijgen. Dat kan daar volop.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eiernoodles met Gamba's en Groene Asperges te bereiden

  1. Week de noodles in ruim warm water gedurende een aantal minuten en giet ze dan af.
  2. Week de porcini in een kommetje warm water en snijd ze daarna in kleine stukken.
  3. Maak een marinade van de ketjap, sesamolie, suiker, Nam Prik Pao, gember en knoflook en roer de gamba's er goed door.
  4. Zet 2 pannetjes water op met wat zout en breng aan de kook. Laat in het ene pannetje de boontjes 4 minuten koken en in het andere pannetje de asperges 6 minuten koken en giet beide af en spoel na met koud water.
  5. Giet de porcini af en snijd ze klein. Gooi het weekwater niet weg. (Er worden pocini gebruikt en geen shiitakes, omdat porcini meer smaak afgeven)
  6. Zet nu een wok op het vuur en verhit hierin een paar eetlepels rijstolie.
  7. Voeg toe de spercieboontjes, de kleingesneden asperges en 75 cc paddestoelen-weekvocht. Blijf roeren.
  8. Voeg dan toe na 2 minuten ketjap, knoflook, ui, gember, sesamolie, klein gesneden paddestoelen. Roer even goed door.
  9. Voeg dan toe de gamba's en bak door tot ze mooi roze zijn gekleurd.
  10. Doe dan de afgegoten noodles er bij met de helft van de koriander en de bosui. Roer dat goed dooreen tot alles door en door warm is geworden.
  11. Breng eventueel verder op smaak met peper, zout, sesamolie en ketjap.
  12. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de koriander en bosui.
  13. Geef er bij:gebakken uitjes, vers geroosterde katjang (of nog lekkerder seroendeng), een chilisaus of Sriracha aus en een ketimun atjar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je drinkt hierbij warme thee of een koud biertje.
Als er beslist wijn geschonken moet worden, kies dan een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst