KookJij

Eendenragout met rode kool

Heerlijke Eendenragout met rode kool
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenragout met rode kool te bereiden

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 1 uur

1. Snijd de filets en de bouten los. Ontbeen de bouten. Verwijder het vel van de filets en snijd ze in stukken van 50 cm. Houd het vel apart. Snijd het gerookte spek in blokjes. Schil de knollen en verdeel ze in zessen. Ontpit de pruimen en snijd ze in 2 of 3 stukken.

2. Bak het eendenvel knapperig in een pan. Houd het vet apart. Kook de knollen in wat water met zout en een eetlepel eendenvet. Voeg de pruimen toe en verhit langzaam tot het water verdampt is. Maak een fond van het eendenkarkas en grof gesneden groenten.

3. Bak de plakken eendenfilet, de bouten en het gerookte spek in eendenvet met wat tijm. Schep het vet eraf en voeg de bloem toe. Draai de stukken vlees in de pan om en blus met rode wijn en eendenfond. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Haal tenslotte het vlees uit de pan, giet het braadvocht dooreen zeef en kook het in. Leg het vlees in de saus.

4. Stoof de rode kool in een hete pan met wat eendenvet, breng op smaak met peper en zout en voeg wat wijnazijn toe. Leg de knolletjes met pruimen aan een kant van het bord, met de rode kool, en schik de stukken eendenvlees ernaast. Giet er wat saus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een heerlijk gerechtje, ga het zeker maken.
Ger van der Pers

Ger van der Pers zegt:
om stukken van 50cm te snijden hebben we wel een hele grote supereend nodig! maar buiten dat is het heerlijk
groetjes en bedankt;)