Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met een saus van kriek
PT30M
Eendenborst met een saus van kriek
Een heerlijk eendenborst met een saus van kriek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met een saus van kriek te bereiden
Aardappels achillen en in blokjes van 1 bij 1 cm snijden.
Deze voorbakken in de frituurpan op 140 graden c.
Bleekselderij in kleine stukjes snijden en gaar stoven in wat boter, water en 1 1/2 gesnipperde sjalot.
De eendenborsten om en om goudbruin en krokant aanbraden in geklaarde boter, tot ze net rosé zijn.
Vet uit de pan halen en de pan afblussen met de andere sjalot en het bier.
Gevogelte-of eendenfond en laurierblaadjes toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte.
Creme fraiche, peper en zout toevoegen en door een puntzeef halen.
Kersen toevoegn aan de saus.
Aardappels verder frituren op 170 graden c. en dresseren op het bord.
Garneren met de gesneden selderij.
Deze voorbakken in de frituurpan op 140 graden c.
Bleekselderij in kleine stukjes snijden en gaar stoven in wat boter, water en 1 1/2 gesnipperde sjalot.
De eendenborsten om en om goudbruin en krokant aanbraden in geklaarde boter, tot ze net rosé zijn.
Vet uit de pan halen en de pan afblussen met de andere sjalot en het bier.
Gevogelte-of eendenfond en laurierblaadjes toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte.
Creme fraiche, peper en zout toevoegen en door een puntzeef halen.
Kersen toevoegn aan de saus.
Aardappels verder frituren op 170 graden c. en dresseren op het bord.
Garneren met de gesneden selderij.