KookJij

Eend met roerbakgroenten en vissaus

Een heerlijk eend met roerbakgroenten en vissaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eend met roerbakgroenten en vissaus te bereiden

1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in roosjes. Haal de peultjes af. Snij de paprika in repen, verwijder de zaadjes. Snij de Chinese kool in fijne repen. Stoom de broccoli en de boontjes beetgaar.
2. Snij het vel van de eendenfilets ruitvormig in. Leg ze 10 minuten op de velkant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Keer om en laat nog eens 5 minuten bakken op een matig vuur. Hou warm onder aluminiumfolie.
3. Roerbak de paprikarepen 3 minuten in de maïsolie. Doe er de koolreepjes bij. Roerbak nog 3 minuten. Voeg er de broccoli en de peultjes aan toe. Schep goed om.
4. Voeg er de sojasaus en de vissaus aan toe. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout naar smaak. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
5. Snij de eendenfilet in repen. Leg het vlees bij de groenten. Werk af met de noten. Serveer meteen. Lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Hi Lize, Gisteren heb ik dit recept gemaakt alleen met gerookte eendenham met zwarte pepers. Het was echt super lekker, een echte aanrader! Bedankt! :D
dillen annie

dillen annie zegt:
ziet er heel lekker uit, ga het maken met de feestdagen