KookJij

Eclairs

Een heerlijk eclairs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: n,v,t personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eclairs te bereiden


Soezen bereiden ( kan 1 dag voor serveren ):

130 gram water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan op laag vuur.
Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in één keer de bloem door.
Zet de pan circa 1 min. terug op het vuur om het mengsel al roerende te laten drogen.
Schep het mengsel in een kom, roer de eieren er een voor een door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is.
Schep het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit 15-20 brede repen van 8-10 cm met voldoende tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten.
Bak de soezen 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. tot ze goudgeel gerezen zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen, prik halverwege het afkoelen aan de onderkant een gaatje om de warme lucht te laten ontsnappen.

Serveren:

Snijd de eclairs overlangs open.
Verwarm de slagroom en schenk deze over de chocolade.
Roer tot de chocolade is opgelost en de ganache ( crème voor de garnering )
Wat steviger wordt en een mooie glans krijgt.
Doop op dat moment de bovenkant van de eclairs in de ganache.
Vul de soezen met banketbakkersroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Jij en Lore een super team, geen copie zelf bereid gewoon super dames :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Belleke, dit is meer dan een tien waard, ze waren super lekker ik zou er nooit aan begonnen zijn maar nu met jou recept en jou aan mijn zijde gaat het zeker lukken. Dochter ben fier op jou xxx dikke knuffels en samen achter het fornuis voor jouw heerlijke eclairs :);):p
Anna

Anna zegt:
Dank je! Zal ik zeker doen, er komen weer wat verjaardagen aan;):p:D
Anna

Anna zegt:
Hoi Elke,
De Imperial pudding, is dat vanille pudding? Lijkt me heerlijk, bij mij favorieten gezet;):):D
bertal

bertal zegt:
Helena,
Je hoeft het niet teleurstellend te noemen omdat 1 liter water, 1 kg is.
Dus dat is makkelijk om te zetten.
Verder hoeft er maar één klein beetje water bij de melk.
veel succes, en maak je liefje maar blij.:);)
m.v.g. Bert Allers
Helena

Helena zegt:
Ik ben een meisje van 16 en wil het zelf is proberen om mijn liefje te verrassen. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje ingewikkeld uitgelegd, want bij de benodigdheden staat er geen water en dan bij de werking wel. En water wordt toch uitgedrukt in liter en niet in gram. Een beetje teleurstellend moet ik wel zeggen.:(:?