KookJij

Drijvende eilanden (iles flottantes)

Een heerlijk drijvende eilanden (iles flottantes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Drijvende eilanden (iles flottantes) te bereiden

De amandelen in een koekenpan licht bruinen. Laten afkoelen. Met een deegroller in kleine stukjes drukken. Let op, moet geen poeder worden.
Maak de karamel. Neem een steelpan. Doe daarin circa 200 gram suiker met 150 cl water. Laat dit karameliseren op een niet te hoog vuur. regelmatig roeren. Als de karamel goud bruin is, de amandelen er door roeren. De pan in koud water dompelen, om het kookproces te onderbreken. De noga storten in een platte schaal en laten afkoelen.
Neem 15 kleine vormpje, b.v. koffiekopjes. Knip uit bakpapier rondjes die op de bodem van de vormpjes gelegd worden. De afgekoelde noga in stukken hakken. Deze verdelen over de vormpjes.
Eieren scheiden. 200 gram suiker klaarzetten. Van het wit een stevig schuim slaan. met een gedeelte van de suiker. Als het eiwit stevig is, de rest van de suiker er doorheen mengen.
Eiwit in vormpjes verdelen. Vormpjes op werkbank tikken, zodat er geen luchtbellen achter blijven. Bovenkant gladstrijken.
Uit bakpapier rondjes knippen om als dekseltje te dienen. Besmeren met boter en hiermee de vormpjes afdekken.
Vormpjes naast elkaar in een bakblik zetten. Met warm water opvullen tot de vormpjes half onder staan. In circa15 minuten stevig bakken in de oven op circa 150 gram
Controleren, door er een mes in te steken.
Crème Anglaise. Melk in een steelpan warm maken. Vanille stokjes splijten en toevoegen. Aan de kook laten komen en nog circa 10 minuten laten trekken.
Peulen verwijderen. In een bekken de eidooiers met circa 100 gram suiker los en schuimig kloppen. De hete melk over de dooiers gieten en door kloppen op een matig vuur. Tot de saus begint te binden. Mag niet meer koken.
Zet soepborden warm
De vanillecrème over soepborden verdelen. Het eiwit uit de vormpjes halen en omgekeerd op het bord plaatsen. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst