Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken
Een heerlijk dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken te bereiden
Voor de groenten: witloof grof snijden.
Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter, kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen, voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes. Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe. Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.
										Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter, kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen, voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes. Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe. Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    