KookJij

Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken

Een heerlijk dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken te bereiden

Voor de groenten: witloof grof snijden.
Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter, kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen, voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes. Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe. Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst