KookJij

Dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes

Een heerlijk dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes te bereiden

Krieltjes schillen , wassen en in grove stukken snijden.
Neem een diepe pan doe er de witte wijn in en een soeplepel olie van de tomaatjes voeg de krieltjes toe en laat deze onder deksel halfgaar worden deze goed kruiden.
Ajuin in ringen snijden.
Porei in julienne snijden.
Look door de lookperser doen.
Voeg deze ingredienten bij de krieltjes.
Laat even stoven.
Neem de kabeljauw en beleg deze met een beetje zeekraal en tomaatjes evenzeer kruiden, rol op en prik vast met coctailprikkers.
Kabeljauw in de pan samen met de zeekraal en tomaatjes laat alles samen +/- 10 min sudderen tot de kabeljauw gaar is.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Els, helemaal geen gekke vraag, alles samen in de pan :);):p
Els

Els zegt:
Misschien een gekke vraag.
Maar gaat de kabeljauw ook bij de krieltjes of apart?;)