KookJij

Crumble met vruchtencustard

Een heerlijk crumble met vruchtencustard recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crumble met vruchtencustard te bereiden

-1).Maak een crumble van de spritsen, kaneel, gember, suiker en roomboter door alle ingredienten goed door elkaar te roeren.
-2).Vul de kommetjes achtereenvolgens met de custard en de vructencompote en dek af met het spritsenkruim.
-3).Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal er dan weer uit.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De toetjes zijn nu klaar om warm te worden gegeten of na afkoelen, koud te worden genuttigd.
Er zijn vele variëteiten mogelijk:
-i.p.v. de custard, bv een vanillevla, mascarpone, een of ander puddinkje
-i.p.v.vruchtencompote bv kleingesneden fruit
-i.p.v. spritsen ander soort kruimelige koekjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

assy

assy zegt:
Leuk om een crumble te maken van spritsen - top idee:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,9 mei,
Hallo Lekkerbekske,
Ik zou het niet weten,aangezien ik de spritsen kant-en-klaar inkoop.
Als ik het ga schatten,kom ik ongeveer uit op 2-3 x een speculaasje.Maar in wezen komt het er niet zo precies op aan.
Jan A
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wat is het totale gewicht van die spritsen,want die moet ik zelf maken,dus variëren in gewicht?Alle andere ingrediënten waren zo precies aangegeven,wat een waar genoegen geeft.Het lijkt me echt zo`n echt lekker fris gerecht.