KookJij

Creme Brulee (KookClub)

Een heerlijk creme brulee (kookclub) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ko Rustige/Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creme Brulee (KookClub) te bereiden

175 gram melk met de suiker, room en vanille opkoken (vanillestokje opensnijden, het binnenste er uit schrapen en in de pan doen. Ook het stokje in de pan doen!).
De suiker moet opgelost zijn.
Dooiers met 50 gram melk vermengen.
Haal de opgekookte room van het vuur, haal het vanillestokje er uit en vermeng het met het dooier/melk mengsel. (kloppen met garde tijdens het toevoegen!)
Doe het vervolgens 45 minuten in de oven (85 graden).
De Creme Brulee moet dan stevig zijn, is dit niet het geval, dan nog even in de oven!
Doe de Creme Brulee vervolgens in de koelkast en laat het afkoelen.
Strooi er rietsuiker over vlak voor het opdienen en carameliseer dit met een brander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Even een hint: Vanillestokje
dit is de puurste vorm van vanille. Alle andere vanille siropen en suikers zijn gemaakt van het vanillestokje. In recepten gebruik je het hele stokje om te trekken of kan je het merg (ook wel de zaadjes) uit het stokje gebruiken. Gebruik je alleen het merg? Gooi het stokje nooit weg, maar stop ‘m bijvoorbeeld in de suikerpot.
Vanille essence,
deze aroma wordt ook gemaakt van vanilline en niet van de natuurlijke vanille. In de vanille essence zit ook alcohol, alleen dan een heel klein percentage. De essence is prima te vervangen voor het vanille extract, alleen is misschien iets minder puur van smaak.
Lekkerbekske ik zou zeggen gewoon proberen veel succes. Groetjes :);):p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hallo Gea, inderdaad slagroom :) @lekkerbekske, ik weet niet wat er dan met de smaak gebeurd, gebruik zelf altijd verse producten.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Harry,
Zou de smaak van het eindresultaat erg verschillen, als dat ½ vanillestokje vervangen zou worden door een theelepel vanille essence bv.?
derbyke

derbyke zegt:
Marina, even onder de grill lukt ook :);):p groetjes van ons 3 tjes:);):p
gea

gea zegt:
Ja! Ik heb het wel es gedaan door de onderkant van een vuurvast bordje flink te verhitten op een kookplaatje op het gasstel en dat dan op de creme te drukken. Ik had wel wijde bakjes voor de cb. Het werkte uitstekend.Proberen maar...:)
Marina

Marina zegt:
Spijtig dat je altijd een brander nodig hebt. Kan het misschien op een andere manier ? :(
gea

gea zegt:
Inderdaad!!! Heerlijk simpel om te maken. Ben eigenlijk in staat om nog even naar de winkel te lopen voor volle melk en room. Bedoel je dan slagroom? Bedankt dus:p;):p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Oh zo simpel en oh zo lekker!
derbyke

derbyke zegt:
Harry, een dikke tien ;)