KookJij

Coburgerham maken

Een heerlijk coburgerham maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Diverse, kruidnagel is van mij.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coburgerham maken te bereiden

Meng de ingrediënten door het zout.
Wrijf de coburger goed in met het zout,
laat een paar uur staan, voeg opnieuw zout toe.
Het zout neemt vocht op van de coburger.
Wrijf opnieuw in.
Leg de coburger in een met plastic beklede bak, zorg voor goed zout onderin.
Bedek de coburger met veel zout en zet het op een koele plaats (bijv kruipruimte).
Haal hem na ca 6 maanden eruit.
Veeg schoon en laat 2 dagen rusten.
Bedek de coburger aan alle kanten ruim met as en laat 1 jaar rusten.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Dit is een oud Frans recept, ik ben nog maar net begonnen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Wat leuk Hans, je weer eens te zien.. gaat alles goed, want ik had de laatste keer aangeboden een kaars voor je op te steken. Nu ik naar de oude berichten heb gekeken lees ik het weer, alles goed met je? Groetjes Roza.
Groetjes Roze
hns

hns zegt:
Heb de Coburger na ca 8 maanden uit de kruipruimte gevist. Het gewicht is ca 1.5 kg afgenomen, en hij ruikt nog steeds fris. Na zout eraf vegen en met wat water schoongemaakt, laten drogen, ingesmeerd met as en opnieuw weggelegd. Kan bijna niet wachten met proeven. Ga in ieder geval geen jaar wachten. Hans.
djmagich

djmagich zegt:
Ja, denk dat ik het wel ga proberen :) wordt na de zomer denk ik. Nu nog wat te druk haha!
hns

hns zegt:
Beste Harry
Ga je het echt proberen?
dan zijn we voorlopig coburgermaatjes. Ik zal je tzt een stuk ham sturen.
grt Hans:):):)
hns

hns zegt:
Dank je wel lieve Roza, ik ben wat dat betreft ten einde raad. Hans:):)
djmagich

djmagich zegt:
Denk dat ik dit binnenkort wel eens ga proberen! 't Lijkt mij best lekker!

Harry Löhr
KookJij.nl
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ach jezus Hans, nou geen probleem hoor, ik zal zelfs een kaars voor je opsteken en Maria toespreken dat ze haar werk goed moet doen. Roza
hns

hns zegt:
Bidden helpt! Bid ook eens voor mij. M'n vrouw en ik liggen in scheiding en dat staat me helemaal NIET AAN.
vgroet
Hans:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik weet het Hans, het is verschrikkelijk. Je vergeet het complete varken als je het gecoburgerd hebt. Eergisteren heb ik onverwachts een heerlijk advocaatvlapuntje gehad. Hoe het daar heette weet ik niet meer, maar het was in Doorn t.o. het Kasteel van de Keizer.
Gewone advocaattaart vind ik nogal droog, maar deze was volgens mij gemaakt met gelatine erin, niets cakerigs en een toef room erop. Heerlijk. Als jij of iemand anders zoiets goddelijks zou kunnnen maken EN het recept zou willen publiceren, zal ik hem/haar in mijn gebeden herdenken. En, komende zaterdag zal ik weer van de partij zijn in de kerk, dus bidden zal ik. Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Dag lieve Roza, mooie bloem, straks proef je niet eens dat het varkensvlees is en 'verkoop'ik je het voor lam.:):)
hns

hns zegt:
Hoi Atje dat weet ik.
de slager heeft me verteld, hij legt het 2 wkn in pekelwater, bindt hem op en rookt hem.
Ik heb de oude frans/italiaanse wijze gezien, misschien vergis ik me, maar ga er gewoon mee door.
ik moet je eerlijk zeggen, ik heb zeker niet alle wijsheid en ben blij met je mail, maar ik ga het zo proberen.grten
Hans:):)
atje

atje zegt:
Hoi Hans,
Ik ben slager geweest maar veel coburgers gemaakt maar nog nooit 5 kilo zout gebruik.Je kan hem beter in pekel water leggen tot hij voldoende zout heeft opgenomen.
met vr Atje
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, mijn god, wat duurde dat lang eer ik door kon komen met die GMail-club, het kost je jaren van je leven, want het gaat allemaal weer superdeluxe tergend langzaam vandaag. Het zal best een goed recept zijn, maar ik ga het niet testen hoor, want ik heb liever een lammetje. Ham is van varkensvlees en daar heeft deze bloem nooit van gehouden. Wel fijne dagen en mazzel.