Recept
« Terug naar recepten
Coburgerham maken
PT0M
Coburgerham maken
Een heerlijk coburgerham maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Diverse, kruidnagel is van mij.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coburgerham maken te bereiden
Meng de ingrediënten door het zout.
Wrijf de coburger goed in met het zout,
laat een paar uur staan, voeg opnieuw zout toe.
Het zout neemt vocht op van de coburger.
Wrijf opnieuw in.
Leg de coburger in een met plastic beklede bak, zorg voor goed zout onderin.
Bedek de coburger met veel zout en zet het op een koele plaats (bijv kruipruimte).
Haal hem na ca 6 maanden eruit.
Veeg schoon en laat 2 dagen rusten.
Bedek de coburger aan alle kanten ruim met as en laat 1 jaar rusten.
Wrijf de coburger goed in met het zout,
laat een paar uur staan, voeg opnieuw zout toe.
Het zout neemt vocht op van de coburger.
Wrijf opnieuw in.
Leg de coburger in een met plastic beklede bak, zorg voor goed zout onderin.
Bedek de coburger met veel zout en zet het op een koele plaats (bijv kruipruimte).
Haal hem na ca 6 maanden eruit.
Veeg schoon en laat 2 dagen rusten.
Bedek de coburger aan alle kanten ruim met as en laat 1 jaar rusten.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Dit is een oud Frans recept, ik ben nog maar net begonnen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

hns zegt:

djmagich zegt:

hns zegt:
Ga je het echt proberen?
dan zijn we voorlopig coburgermaatjes. Ik zal je tzt een stuk ham sturen.
grt Hans:):):)

djmagich zegt:

rozaverschoor zegt:

hns zegt:
vgroet
Hans:):)

rozaverschoor zegt:
Gewone advocaattaart vind ik nogal droog, maar deze was volgens mij gemaakt met gelatine erin, niets cakerigs en een toef room erop. Heerlijk. Als jij of iemand anders zoiets goddelijks zou kunnnen maken EN het recept zou willen publiceren, zal ik hem/haar in mijn gebeden herdenken. En, komende zaterdag zal ik weer van de partij zijn in de kerk, dus bidden zal ik. Groetjes Roza.

hns zegt:

hns zegt:
de slager heeft me verteld, hij legt het 2 wkn in pekelwater, bindt hem op en rookt hem.
Ik heb de oude frans/italiaanse wijze gezien, misschien vergis ik me, maar ga er gewoon mee door.
ik moet je eerlijk zeggen, ik heb zeker niet alle wijsheid en ben blij met je mail, maar ik ga het zo proberen.grten
Hans:):)

atje zegt:
Ik ben slager geweest maar veel coburgers gemaakt maar nog nooit 5 kilo zout gebruik.Je kan hem beter in pekel water leggen tot hij voldoende zout heeft opgenomen.
met vr Atje

rozaverschoor zegt:
rozaverschoor zegt:
Groetjes Roze