KookJij

Citroentaart met amandelen

Een heerlijk citroentaart met amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroentaart met amandelen te bereiden

1. Boen de citroenen schoon, snij ze in fijne plakjes en bestrooi ze met 215g suiker. Laat een dag rusten.
2. Meng de bloem met 1/2 theelepel zout en kneed er de koude boter onder. Kneed er beetje bij beetje 5 à 6 eetlepels melk onder tot een glad deeg. Verdeel in twee helften, verpak ze in plastic folie en leg ze minstens een uur in de koelkast.
3. Bekleed de bodem en rand van een ingevette bakvorm met de helft van het deeg. Rol de andere helft uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm. Prik de bodem in met een vork.
4. Klop 3 eieren los, meng er het citroen-suikermengsel onder en verdeel het over de deegbodem. Klop het vierde ei los met een snuifje zout en een lepel water. Giet het mengsel in de deegbodem en bedek met de tweede lap deeg. Plak de zijkanten vast met het losgeklopte ei en bestreik de bovenkant met ei. Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 230°C.
5. Verlaag de temperatuur tot 200°C. Bestrooi de bovenkant van de taart met het amandelschaafsel en poedersuiker. Laat nog eens 20 minuten bakken. Laat 10 minuten rusten, haal de taart uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annemie1

annemie1 zegt:
Hoi Lize,
Neem aan dat de citroenen ook mee in de taart gaan of is het alleen de suiker??
Groetjes Annemie
Sonia

Sonia zegt:
:)Ik ben bezig hem te maken voor mijn sweet 16! Ziet er lekker uit.. alleen de griessuiker:?.. Ik gebruik wel gewone suiker.