KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Chili con carne uit Mexico

Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Laat de bonen een nacht weken in water. Giet ze af. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet ze af. Kook ze 1 uur in ruim water met een snuifje zout.
2. Bak het gekruide gehakt rul in de olijfolie. Voeg er de uien en de knoflook aan toe. Roerbak een paar minuten.
3. Doe er de paprika, de bonen, de komijn en de chilipeper bij. Schep goed om.
4. Voeg er de tomaten en 1 glas water aan toe.
5. Dek af en laat 30 minuten sudderen met een deksel op de pan.
6. Lekker met gekookte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

zegt:
@Yvonne: ik bedoel de lepels waarmee je in je koffie roert
@Jos: ik zal eens kijken of ik het originele recept ergens terug vindt
Jos

zegt:
Hallo Lize,
Even een vraagje, er staat in de bereiding " het gekruide gehakt", dat staat niet in de ingredienten en ook niet hoe en waarmee.

MVG,
Jos
Yvonne

zegt:
Bedoel je met koffielepels echt de lepels waarmee je de koffie afmeet? Of bedoel je de lepeltjes waarmee je in je kopje roert?
sjeng

zegt:
laat ik ook maar eens proberen, bedankt voor het recept :)
suije

zegt:
ik ga dit maken op valentijnsdag omdat hij dit lekker vind!;)