KookJij

Recept voor Cheesy spruitjesschotel

Een heerlijk cheesy spruitjesschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aldi
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en een stukje van de stronk af te snijden. Was en halveer de spruiten.  Breng wat water aan de kook en kook de spruitjes halfgaar. Giet af en spoel met koud stromend water om de mooie groene kleur te behouden. Schil de aardappelen en snijd in vieren.  Breng wat water aan de kook, kook de aardappelen halfgaar en giet af. Schil de rode ui en snijd fijn.  Verhit de boter in een pan. Bak de ui glazig. Voeg daarna de spekreepjes toe en bak goudbruin. Hak de walnoten grof. Voeg de aardappelen, de spruitjes en de gehakte noten toe aan de pan met ui en spekreepjes. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.  Voeg de room toe en laat even sudderen. Verdeel het geheel over een ovenschaal. Leg de plakjes cheddar bovenop het gerecht en rasp er de comté over. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveertip: zet de schotel in zijn geheel op tafel voor een spectaculair resultaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst