Recept
« Terug naar recepten
					
						Carpaccio van kipfilet
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Carpaccio van kipfilet
De Italiaanse carpaccio van dungesneden ossehaas diende als voorbeeld van deze salade.
            
            
					
									Recept van:
									marcel knol
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 - > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									430 kCal energie
27 Gram eiwit
22 Gram vet
32 Gram koolhydraten
								27 Gram eiwit
22 Gram vet
32 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									de heerlijke gerechten   (annette wolter)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Carpaccio van kipfilet te bereiden
- Spoel de kipfilets koud af en dep ze droog.
 - Meng de fijngehakte anijs met 1 theelepel geraspte gemberwortel en zout.
 - Wrijf de kipfilets in met dit mengsel en laat ze rusten.
 - Was de bleekselderij.
 - Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
 - Halveer de paprika maak hem schoon en was hem.
 - Schil alle voorbereide ingredienten in blokjes en meng ze door elkaar.
 - Bak de kipfilets aan elke kant 3 minuten in de hete olie.
 - Bestrooi ze met wat zout en peper.
 - Roer een saus van het citroensap, zout, peper, een mespuntje gemberwortel en de creme fraiche en meng de saus door de salade.
 - Snijd de geschilde kiwi's in plakjes.
 - Leg de gewassen en drooggeslagen radiccio op een schaal en schep daarop de salade.
 - Snijd de kipfilets in dunne plakjes en leg die met de plakjes kiwi naast de salade.
 
                    