KookJij

Cake met appelsien en amandel

Een test van cake met appelsien en amandel, goed geslaagd.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake met appelsien en amandel te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 170°C. 
    Boter goed los kloppen met de suiker en vanille suiker tot een romige massa. 
    Voeg de eieren toe en roer goed. 
    Zelfrijzend bakmeel gezeefd toevoegen en goed mengen. Appelsienen ontdoen van schil en in fijne ringen snijden.
  2. Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm, een deel van het deeg in de bakvorm beleg met schijven appelsien en amandelschilfers verdeel weer een deel van het deeg erover en opnieuw appelsien en amandel eindig met deeg en leg er nog enkele schijven appelsien met amandel er boven op.
    Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het jullie smaken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wauw, een echte paascake! Die ga ik maken voor de paasdagen, super!