KookJij

Broccolipuree puur

Een heerlijk broccolipuree puur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mannen van de Zee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolipuree puur te bereiden

De broccoli in roosjes verdelen en de stronk in plakjes.
Kook de groente in water met wat zout in ongeveer 6 minuten of indien gewenst wat langer. Giet de broccoli af en pureer de groente met de melk. De hoeveelheid melk kun je aanpassen naar eigen smaak en naar de hoeveelheid van de broccoli, maar maak dit niet te nat.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de plakjes knoflook zachtjes tot ze geuren.
Roer dan de broccolipuree erdoor tot die alles heeft opgenomen. Voeg zo nodig zout en peper toe.
Haal de wok van het vuur en roer de ringetjes bosui door de puree.
Geen aardappels erdoor mixen, gewoon puur eten, erg lekker.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb dit recept opgegeven voor 3 personen, afhankelijk van kleine of grote eters.
Zelf heb ik 2 kleine broccoli's bereid en van de rest heb ik een ovenschotel met restjes vlees gemaakt.
Op de foto zie je de broccolipuree. Ik heb er gebakken zalm bij geserveerd en voor mijn man heb ik er een aardappel bij gebakken. Dit hoefde eigenlijk niet want de puree was meer dan genoeg.
Ik vond dit veel lekkerder dan aardappelpuree met broccoli erdoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Bedankt Flavia, zoals ik al zei ga ik dit deze week maken met de broccoli uit m´n groentepakket.
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Geen probleem, Gerard. Koop je toch broccoliroosjes? Ze worden toch gepureerd.
Als je maar rekening houdt met de hoeveelheid melk, niet te nat want er gaat nog olijfolie door en het moet nog wat stevig blijven. Dus kun je de hoeveelheid roosjes kopen die je altijd gebruikt.
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
En bloemkool? Daar zal dit recept ook lekker mee zijn. Wil je het wat pittiger, roer dan wat sambal of boemboe door de olijfolie en knoflook.
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik heb broccoli bij AH gekocht. Je vindt ze hij alle supermarkten, lijkt mij in Amsterdam ook.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het lijkt me stug dat je in A'dam nergens een broccoli tegenkomt. Maar....zie bijgaande foto. Een broccoli weegt rond de 400 gram.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ha Flavia, lijkt me lekker. Ik zou alleen niet weten waar ik hier een broccoli kan kopen, ik weet zelfs niet hoe zo'n ding eruit ziet..... Hier koop je het per portie van ongeveer 2 a 3 ons. Kun je me vertellen hoeveel een broccoli ongeveer weegt?


Dank