KookJij

Broccoli-rookworst-quiche

Door Gert-Jan Roth geplaatst op: grootmoederstips
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli-rookworst-quiche te bereiden

  1. Bloem, zout, suiker, boter en 1 ei eerst met de kneedhaken van een mixer mixen. 
  2. Daarna met de handen snel tot een compacte deegbal verwerken (misschien als het iets te droog is een klein beetje water toevoegen).
  3. Het deeg in een vochtige doek wikkelen en minimaal 30 minuten in de ijskast laten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Kook de broccoliroosjes in gezouten water in ongeveer 3 minuten, giet af en laat afkoelen.
  6. Snij de rookworst in dunne plakjes.
  7. Bak de spekjes in een koekenpan krokant.
  8. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
  9. Verdeel de broccoli, rookworst, spekjes en de mexicano melange in de vorm.
  10. Klop de eireren samen met de melk, zout, peper (naar smaak, eventueel chilipoeder voor wat meer pit).
  11. Schenk dit mengsel in de taartvorm.
  12. Bestrooi nu met kaas.
  13. In het midden van de oven in ongeveer 40-50 minuten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Hoeveel grams is drie handjes, want er zit een groot verschil in `handjes'?
En hoe zwaar zijn die spekreepjes in een bakje? Het lijkt me anders wel een heerlijk recept en het lijkt me tevens gezond. Hier in Canada zijn de nodige ingrdiënten wel verkrijgbaar, maar de eenheden zijn wat anders en ook vaak de benaming, maar daar helpt uncle Google me dan wel weer mee.
wim

wim zegt:
Het zou leuk zijn als er foto's bij werden geplaatst.
Een plaatje doet wonderen.