KookJij

Broccoli-ham-taart

Een heerlijk broccoli-ham-taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koopmans
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli-ham-taart te bereiden

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. Vet de (spring)vorm in en bekleed deze met de deegplakjes. Strooi het paneermeel over de bodem.
- Verhit wat olie/boter in een pan en bak hierin de ui, voeg na een minuutje ook de broccoli, paprika en ham toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
- Giet evt. vocht af en verdeel de vulling over de bodem van de taart. Verdeel de helft (75 gr) van de kaas hierover.
- Mix in een aparte kom de melk en eieren , op smaak gebracht met peper (evt. zout) en wat peterselie en paprikapoeder naar smaak. Mix dit ongeveer een minuut op hoge snelheid om er lucht in te kloppen.
- Schenk dit eimengsel over de taartvulling. Verdeel de andere helft van de kaas hierover en zet in de oven.
- Bak gaar en goudbruin in 35-45 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Heerlijk taartje, ik blancheer de broccoliroosjes altijd eerst en bak ze dan niet aan maar doe ze er zó in.