KookJij

Bramenijs

Een heerlijk bramenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bramenijs te bereiden

Zeef het sap van de bramen boven een steelpannetje.
Breng het sap (circa 300 ml) aan de kook en laat het tot de helft inkoken.
Laat het afkoelen.
Verwarm in een schone pan de melk met de suiker tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Meng, wanneer alle is afgekoeld, de bramen met het ingekookte sap, de Griekse yoghurt en de zoete melk.
Draai hiervan ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sabrina

sabrina zegt:
Hoi Bertal,
Oke is toch goed geen dank hoor.
Dank je wel.;):D
bertal

bertal zegt:
Sabrina:
Zeker proberen, bedankt voor de leuke reactie, succes:);)
m.v.g. Bert Allers
sabrina.

sabrina. zegt:
Ik ga deze morgen maken samen met m'n vriendin, gelijk om te proberen.
Het lijkt me erg lekker.:p:p