KookJij

Braadworst

Zoals ik ze maak gaat tegen iedere regel in, ik prik ze in tijdens het bakken zodat alle smaken erin trekken. Deze worst is dan ook iets droger maar doordat ze langer gebakken worden wel lekker krokant en smakelijk!
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Braadworst te bereiden

  1. Kruid de worst of worstjes met peper, zout en paprikapoeder, bak de worst aan in hete boter tot hij bruin is maar niet gaar.
  2. Haal de worst uit de pan en voeg het water, bouillonblokje en mosterd toe en breng dit aan de kook.
  3. Prik de braadworst in om de cm en leg hem terug in de pan, zet het vuur halfhoog en laat het water verdampen tot je een dikke jus overhoudt.
  4. Draai de worst regelmatig en overgiet hem met het vocht (zo trekt de smaak er goed in), serveer de worst met rode kool stampot of gekookte aardappelen met groente naar keus en schep de jus erover.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit is een echte favouriet bij ons!
Lekker krokant en de kruiden goed door en door in het vlees getrokken!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst