KookJij

Bourride met zeeduivel

Een heerlijk bourride met zeeduivel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourride met zeeduivel te bereiden

Snijd wortel, prei en selder in kleine stukjes.
Doe ze in een pot met wat olijfolie en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de gehakte tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen.
Snijd de zeeduivel in blokjes van 4 cm.
Leg de vis op de groenten. Peper en zout.
Laat 20 minuten pruttelen onder deksel op zeer zacht vuur.
Maak een mayonaise met eierdooier, olijfolie, peper en zout.
Pers de knoflook in de saus. Giet de looksaus over de vis en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

charley kappen

charley kappen zegt:
volgens mij komt dit gerecht oorspronkelijk uit de provence en niet uit België
yves

yves zegt:
Marijke,
Wel dat is werkeljk lekker,met de ingredienten,maar ook hoe men het smakelijk klaarmaakt is een gave.

Yves