KookJij

Boerenkool met champignonjus

Een heerlijk boerenkool met champignonjus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool met champignonjus te bereiden

Doe de aardappelen in een ruime pan en schenk er zoveel water op zodat ze voor de helft onderstaan.
Verdeel de boerenkool erover en kook de aardappelen met de groenten in ± 20 min. gaar.
Wel intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de uien ± 5 min. op halfhoog vuur.
Bak de champignons 5 min. op een hoog vuur mee. Voeg 2 1/2 dl koud water en de inhoud van het zakje jusmix toe en breng de jus al roerende aan de kook.
Giet de aardappelen en de boerenkool af maar vang 2 dl van het kooknat op.
Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en voeg zoveel kooknat tot zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Doe hem over in een schaal en serveer met de champignonjus en de in plakjes gesneden worst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Mn favouriet: boerenkool!
Maar inderdaad een klontje roomboter en evt wat melk.
Lepeltje mosterd mee stampen en wat ik altijd doe met rookworst:niet wellen maar in schijfjes snijden en lekker met de ui en champignons meebakken
Lambert

Lambert zegt:
even een tip doe een klontje roomboter erbij zodat het vocht met de boter een smeuïge pap wordt en de boerenkool blijft niet zo nat en paperig.:)