KookJij

Blanquette de veau

Een heerlijk blanquette de veau recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blanquette de veau te bereiden

Breng water aan de kook.
Blancheer het vlees 3 minuten. Giet af.
Doe het meteen weer in de pan, met de kalfsfond en het kruidentuiltje. Laat het , afgedekt, 35 tot 40 minuten sudderen tegen de kook aan.
Wrijf de champignons droog schoon. Laat ze 5 minuten garen in de helft van het citroensap.
Kruid ze met peper en zout. Schrapa de worteltjes en halveer ze in de lengte. Kook ze beetgaar. Doe de gepelde zilveruitjes in een diepe pan. Bestrooi ze met de suiker, verwarm tot de suiker gesmolten is. Blus met 1/2 kopje water. laat ze, afgedekt, 15 minuten garen op een zacht vuurtje. Schil de aardappeltjes.
Stoom of kook ze beetgaar in gezouten water.
Giet ze af. Schep het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Zeef het stoofvocht en laat het tot de helft inkoken.
Klop de eierdooier los met de room. Schenk, van het vuur af, bij de ingekookte saus. Roer goed glad. Zet de pan weer op een zacht vuur en laat indikken. Blijf intussen krachtig omroeren. Breng de saus op smaak met citroensap, peper uit de molen en eventueel een snuifje zout.
Doe er het vlees, de champignons, de zilveruitjes, de worteltjes en de aardappeltjes bij. Laat een paar minuten goed doorwarmen (maar zeker niet meer koken!)
Werk af met gehakte peterselie.
Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst