KookJij

Bladerdeegtaart met appel en ananas

Een heerlijk bladerdeegtaart met appel en ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke &Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegtaart met appel en ananas te bereiden

Leg de kant en klare bladerdeeg in de taartvorm.Maak de vanille pudding klaar zoals op de verpakking,maar halveer.Laat afkoelen .Schil de appels verwijder het klokhuis en snijd in partjes en dompel in de cream liqueur om verkleuring tegen te gaan(kan ook in citroensap).Ananas op keukenrol droogdeppen en in blokjes snijden.Smeer de pudding uit op het deeg en vul met het fruit.In voorverwarmde oven van 160gr gedurende 45min bakken.Laat half afkoelen in de taartvorm daarna op rooster.Voor de afwerking de liqueur en water met de suiker samen goed laten inkoken .Bestrijk de volledige taart hier mee in evenzeer de rand.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maaike Barents

Maaike Barents zegt:
Hoi, al lezend vraag ik me af of je niet beter eerst de bladerdeegtaart apart bakt? Dan wordt de bodem ook gaar en knapperig. Ik lees graag van je groet Maaike