KookJij

Recept voor Biefstuk van de Haas met Jus

Hoe bak je eigenlijk een biefstuk van de haas? En hoe maak je een mooie saus er bij?
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
 1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

 1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en doe daar in de uien, knoflook, de kleingesneden geweekte porcini, de selderij en de kruiden. Fruit dit aan tot alles een beetje zacht is geworden en enigszins bruin gekleurd is.
 2. Ondertussen in de anti-aanbak pan een paar lepeltjes olijfolie verhitten en daarin de klein gesneden runderpoulet aanbakken totdat die mooi is aangebruind.
 3. Voeg nu het gebakken vlees toe aan de pan met groente en kruiden en roer goed om.
 4. Schenk een glas wijn in de anti-aanbak pan en zet het vuur hoog. Met een houten lepel de bodem goed schoonschrapen en dan de inhoud aan de pan toevoegen met de groente en het vlees.
 5. Zet nu het vuur hoog onder de grote pan met dikke bodem en schenk daar telkens een glas wijn in wanneer het vorige glas voor 75% is ingekookt. Net zo lang tot de fles wijn op is.
 6. Voeg dan vervolgens de fond toe aan de inhoud van de pan, zet het vuur lager en laat de inhoud gedurende minstens 1 uur zachtjes sudderen. Breng ook op smaak met ietsje zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
 7. Nu mag het totaal door een fijne zeef geschonken worden. De vlees-groente-kruiden massa goed uitdrukken om maar zoveel mogelijk smaakstoffen in de vloeistof (saus) te houden. Controleer of de saus mooi op smaak is.
 8. Dan het vlees braden : Laat een pan goed heet worden en smeer de biefstukken in met olie en bestrooi met veel vers gemalen zwarte peper.
 9. Bak 4 - 5 minuten (halverwege omdraaien) voor een bloedrig stuk vlees, 8 minuten voor medium en 10 minuten voor doorgegaard vlees. De saus kan in blokjes worden ingevroren en kun je dus ook van te voren maken.
 10. De saus kan verder worden versterkt met bv een halve fles port (ook inkoken).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een fijne aardappel puree en bv gewokte spinazie.
Hierbij past een mooi glas rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst