KookJij

Bevroren appelsabayon met abrikozen

Een heerlijk bevroren appelsabayon met abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bevroren appelsabayon met abrikozen te bereiden

De massa kunt u ook in een langwerpige cakevorm gieten en laten opstijven. Later kunt u hier dan plakken van snijden.
Breng de gewelde abrikozen met 2 dl. water en 100 g. suiker aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken en laat het in dit vocht afkoelen. Breng dan de appelblokjes met het water, de wijn, de suiker, de Calvados en het citroensap aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes koken. Laat dit vervolgens afkoelen. Meng dit met de eieren, de eidooiers en de suiker goed door elkaar. Klop dit, in een heetwaterbad, schuimig tot handwarmte ( 37oC.). Neem dit uit het waterbad en klop dit tot dat het is afgekoeld. Schep de massa in de vormen en plaats dit in de diepvries. Dit moet ongeveer 2 uur bevriezen. Haal de sabayon uit de vormen en leg dit op gekoelde borden. Garneren met de abrikozen, appelpartjes en blaadjes munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Kan ook, wat vind je zelf het lekkerste
henny van berkel

henny van berkel zegt:
kan dit recept ook met marsala?