KookJij

Beursje van ham met prei en kruidencoulis

Je kan dit ook maken met gerookte zalm. Vervang de ham dan door de gerookte zalm. Dien op met een schijfje citroen en warme toast.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beursje van ham met prei en kruidencoulis te bereiden

Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.
Verhit de boter en stoof af roerend de preiringen. Voeg 4 eetlp. room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
Verwarm in een ander pannetje de kruidenkaas en 2 eetlp. room, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
Schik op elk bord een sneetje ham. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met vlekjes saus en dien op met sneetjes stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Ik koop altijd een potje gegrilde paprika's, en pureer deze met de staafmixer op in de blender. Deze kun je kruiden naar smaak en je hebt een heerlijke tapenade!
wendy

wendy zegt:
Waar vind ik paprikatapenade? Ik heb alle winkels gehad maar niets gevonden....
Henny

Henny zegt:
Een heerlijk voorgerecht kan ook gevuld worden met taugee of spinazie:p