KookJij

Beenhammetje

Een heerlijk beenhammetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bert Allers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beenhammetje te bereiden

Het hammetje (ongeveer 500 gram) met vleeskruiden en in een heteluchtoven op een temperatuur
(niet hoger dan 130 graden C. garen gedurende 2 uur.
Voor de champignonroomsaus
Vleesfond in pannetje, eventueel aanlengen met wat water.
Koksroom en witte wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
Saus eventueel binden.
Als laatste de champignons erbij.
Eventueel peper en zout toevoegen.
In de tussentijd verse groenten van het seizoen garen ter garnering van het bord.
Serveren met Vlaamse frieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Graag gedaan Bert.
Beste Riet, ik begrijp dat wel, maar er staan vele recepten van beenham op deze site dus uw recept kan daar ook bij.Dan wordt de keuze alleen maar groter.
Groetjes Gerda:p
riet vloemans

riet vloemans zegt:
een reaktie op een recept kan zijn een variatie daarop, slaatje, hoef dus geen kwestie zijn van de behoefte zelfstandig een recept te plaatsen.
bertal

bertal zegt:
Slaatje:

Bedankt voor de goeie reactie op dit recept:
Veel succes met het koken, bedankt:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Riet Vloemans, waarom plaatst u niet zelf uw recept i.p.v. als reactie.
;)
riet vloemans

riet vloemans zegt:
beenham in de röhmertopf:3uur, 180 gr.; olie onderin met
knoflook en uien en kruiden. Het vocht naar believen aanlengen tot een saus met bv crême fraiche en champignons