KookJij

Bavarois a l'orange

Een heerlijk bavarois a l'orange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois a l'orange te bereiden

GECONFIJTE SINAASAPPELSCHILLETJES:
Schil met de dunschiller de sinaasappelen.NB. verwijde d witte velletjes aan de binnenzijde van de schil zorgvuldig.
Zet de sinaasappelschillen minimaal 60 min in koud water (steeds verversen).
Scijd de schillen in dunne reepjes.
Blancheer ze in kokend water, vervolgens in koud water laten schrikken.
In een lage pan doen met hetzelfde gewicht aan suiker erbij.
Een weinig water toevoegen., juist genoeg om de suiker te bevochtigen.
Laat onder voortdurend roeren koken totdat de suiker lichtgeel wordt en bijna geheel opgenomen is door de schilletjes. NB.siroopachtige, geen korrelachtige massa.
Laat de schilletjes op een plaat afkoelen.
Alvorens te serveren even door de basterdsuiker halen.
SAUS:
Pureer de aardbeien met wat suiker.
Op smaak brengen met wat citroensap.
Koud wegzetten tot verwerking.
BAVAROIS:
Zeef het sap van 6 sinaasappelen, aan de kook brengen en reduceren tot ca 1,5 dl.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 min.
De melk met het doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen en gedurende 10 min. zachtjes trekken.
Klop de eigelen met suiker tot een witte massa.
Breng de melk weer aan de kook en los er 6 gelatineblaadjes in op.
Los in het gereduceerde sinaasappelsap
1 blaadje gelatine op.
Meng de massa van melk, Grand Marnier, sinaasappelsap goed door het mengsel van de eigele, en laat het geheel op ijs goed afkoelen.
NB. het totaal moet lobbig worden.
Klop de slagroom (geen suiker toevoegen) en spatel het door het lobbige mengsel heen.
Vul de, van te voren met eiwit ingesmeerde, vormpjes met het bavaroismengsel en laat ze in de koelkast opstijven.NB> snijd voor het storten de randen los met een mes.
PRESENTATIE:
Stort de bavarois midden op een gekoeld bord.
Schenk de saus rondom de bavarois (spiegel van het bord moet geheel bedekt zijn).
Garneer met eenblaadje mint en onmiddellijk uitserveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst