KookJij

Banaan Tiramisu

Een heerlijk banaan tiramisu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de pot schaft
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banaan Tiramisu te bereiden

Maak het roommengsel. Doe kwark, mascarpone, rum en de helft van de suiker in een mengkom. Roer dit voorzichtig door elkaar. Los de rest van de suiker op in de hete koffie. Voeg de kahlua toe. Zet het koffie-kahluamengsel weg om af te koelen. Doop de lange vingers in het koffie-kahluamengsel. Bedek hiermee de bodem van een diepe schaal. Doe een laagje van het roommengsel over de lange vingers. Verspreid de helft van de plakjes banaan over de roomlaag. Herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag room. Strooi een dikke laag cacaopoeder over de room. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
Marijke, ik mis in de beschrijving de bananen. Ik heb de schijfjes door het mascarpone mengsel geschept. Wellicht kun je het aanpassen zodat anderen ook van dit HEERLIJKE nagerecht kunnen genieten.
corina

corina zegt:
je hoeft die dus niet in een oven of manetron te zetten_
helen

helen zegt:
lijkt me heel lekker en eenvoudig te maken,maar kn je ook bij die doort rcepten de calorieen aangeven?:p