KookJij

Baked Jam Sponge

Een heerlijk baked jam sponge recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 a 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: stond opgeschreven in één van mijn vele kookmappen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baked Jam Sponge te bereiden

Oven op 180°C.
Vorm invetten en de jam over de bodem verdelen.
In een kom de boter + de basterdsuiker + de vanillesuiker 5 minuten kloppen tot een licht romige massa.
Dan het ei erdoor kloppen tot het opgenomen is. Nu 't zelfrijzend bakmeel luchtig erdoor roeren en dan de melk. Giet dit beslag in de vorm en strijk het glad.
Schuif de vorm in de oven voor 30 à 40 minuten.
(Serveer het op z'n Engels met warme vanillesaus. Je kunt anders een jamsaus bijmaken door jam te verwarmen met water en een scheutje room.)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

In Engeland krijg je vaak taart als nagerecht met warme saus en het liefst nog met clotted cream erbij. In plaats van clotted cream kun je lobbig geklopte slagroom nemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst