KookJij

Bahsôh

Een heerlijk bahsôh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bahsôh te bereiden

1).Doe de uitholsels van ui, aardappel, tahoe en ketimun in de keukenmachine met het vlees, de garnalen en de knoflook.
Draai daarvan met de pulsknop een middelgrof homogeen mengsel en roer daaronder de geklutste eieren.
2).Vul hiermee de uitgeholde uien, aardappelen, tahoe en ketimun en vul ook daarmee de geblancheerde koolbladeren.
3).Vul de stoompan met water en laat die 5 minuten proef stomen, dwz op hitte en op stoom komen en vul hem dan af met de gevulde uien, aardappels, ketimun, tahoe en koolbladeren in 2 of 3 fases en stoom de inhoud gaar in circa 45 minuten.
4).Houd de eerste batch warm in een oven op 50 graden Celsius, afgedekt met alu folie.
5).Terwijl de tweede batch aan het gaar stomen is de saus maken:
Meng alle ingrediënten voor de saus goed met elkaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de uien, aardappels, ketimuns, tahoe en koolrolletjes over de borden en geef daarbij de saus.
Om het te completeren wat witte rijst er bij, gefrituurde uitjes, seroendeng en krupuk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Barbara, Terima Kasih kembali!
Jan A.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Jaaaaaa Jan! Geweldig dat ik dit recept onder ogen krijg!!! Mijn moeder en mijn oma maakten het vaak en onze kokki heeft het van hen geleerd, want mijn moeder wilde dat het EXACT ZO werd bereid. Ga het meteen toevoegen in mijn kookschrift. Bedankt, voelt een beetje als thuiskomen; rasa senang:)