KookJij

Babi pangang (varkensvlees)

Een heerlijk babi pangang (varkensvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi pangang (varkensvlees) te bereiden

Roer in een kom het citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 fijngehakte ui, 2 theelepels gemberpoeder, laos, zout, peper en 1 eetlepel ketjap door elkaar. Roer de reepjes hamlap door dit marinademengsel en laat dit ± 15 minuten afgedekt staan.
Verwarm ondertussen 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de tomatenblokjes, ½ dl water, bouillontablet, chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel ketjap toe en verwarm de saus al roerende 10 minuten op een laag vuur.
Verwarm ondertussen in een braadpan de rest van olie en bak hierin de reepjes hamlap met de marinade al omscheppend in 10 minuten gaar. Roer na ± 5 minuten de rest van de ketjap door het vlees.
Leg de atjar op een voorverwarmde schaal en verdeel hierover de reepjes hamlap. Schenk tenslotte de saus over het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Mijn reactie op uw recept Atjar tampoer is niet geplaatst, ik zie hier reacties test staan dus bij deze mijn reactie. Even proberen.
Groetjes Gerda :p:p:p

Dag Gerda, wij hebben het (overgenomen)recept van Jacko verwijderd. Er staat nu jouw recept onder Atjar.
Redactie KookJij
rientje

rientje zegt:
Bedankt, lijkt me heel lekker, ga het deze week proberen;)