KookJij

Atjar ketimoen (zuur van komkommer)

Een heerlijk atjar ketimoen (zuur van komkommer) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar ketimoen (zuur van komkommer) te bereiden

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder zaadlijsten en halveer opnieuw in de lengte en snij in diagonale stukjes van 1,5 cm.
Doe de stukjes in eeen zeef en bestrooi licht met zout en laat ze onder druk uitlekken.
Kook de azijn op met suiker, koenjit en djahépoeder.
Voeg sambal oelek toe en laat afkoelen.
Doe de uitgelekte komkommerstukjes in een kom en giet er het azijnkooksel over en zet weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dank je , Bert:D Ik heb gisteren de Atjar van Gerda gemaakt, ziet er veelbelovend uit!;);)
Groetjes,
Anna.
Fijne zondag verder.;)
bertal

bertal zegt:
Anna,
Ik zou ze schillen aangezien de schil erg wrang en bitter is, maar smaken verschillen , misschien vind jij ze met schil ook lekker, proberen maar:);)
gr. bert
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,
Laat je de komkommer ongeschild? Lijkt me heerlijk!
Groetjes en een fijn weekend verder!
Anna.
KookJij.:D:D