KookJij

Aspergesorbet

Een heerlijk aspergesorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Sorbets
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesorbet te bereiden

Schil de asperges, haal de kopjes op 3 cm lengte eraf en snij de rest van de asperges in dunne plakjes.
Kook de plakjes en de kopjes knapperig gaar.
Cutter de gare plakjes fijn en voeg deze massa bij het kookvocht en kook in tot 1/2 liter.
Los vervolgens de suiker hierin op en laat afkoelen.
Laat samen met het eiwit en de wijn in de sorbetiere koud worden.
Uitserveren:
Doe 2bolletjes asperge-ijs in voorgekoeld champagneglas en zet op de rand van het gals het aspergekopje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst