Recept
« Terug naar recepten
					
						Asperges met  gerookte zalm en rivierkreeftjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes
Rivierkreeftjes zijn wat steviger en hebben wat meer
smaak dan garnalen vinden wij. De gerookte zalmrug smaakt - volgens ons - oveel beter dan de plakjes
gerookte zalm uit een pakje. Natuurlijk kun je ook gewoon plakjes gerookte zalm gebruiken. De saus die ik erbij gemaakt heb is een basissaus die ik vaak maak.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Bijgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Asperges met gerookte zalm en rivierkreeftjes te bereiden
- Asperges schillen met een dunschiller en koken in water met een schepje suiker. . Als
ze gaar zijn goed uit laten lekken. Leg ze op een warme schaal met 10 gram gesmolten boter. - Smelt de rest van de boter in de kleine pan.Bak hierin het sjalotje of de ui glazig. Voeg de wijn toe. Laat de wijn inkoken tot
er nog plm. 1 eetlepel over is . Dan de 200 ml slagroom toevoegen. Weer aan de kook brengen en inkoken tot plm. de helft. Op smaak maken met peper en zout en wat druppeltjes tabasco. - Doe het grootste deel van de rivierkreeftjes en de kappertjes door de saus. (Paar achterhouden voor garnering).
 - Snij wat plakken van zalmrugfilet.
 - Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus over de asperges.
 - Garneer met de zalmrugfilet en de rest van de rivierkeeftjes
 
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met nieuwe (kriel) aardappeltjes. 
									
                    