KookJij

Risotto met groene asperges en pesto

De groene asperges worden (in kleine stukjes) meegebakken met de risotto. De aspergepunten en de pesto worden er pas op het laatst aan toegevoegd. Een heerlijke romige risotto
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met groene asperges en pesto te bereiden

  1. Maak de asperges schoon: Verwijder het harde stuk van de onderkant. Snij de asperges schuin in stukjes van plm. 2 à 3 cm. Hou de aspergekoppen apart.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de sjalotsnippers glazig. Voeg eerst de aspergepunten en na 1 minuut meebakken de risottorijst hieraan toe. Roer zolang tot de rijstkorrels glimmen van de olijfolie.
  3. Voeg nu de witte wijn eraan toe. Weer goed roeren.
  4. Laat de risotto op een niet te hoge warmtebron zachtjes sudderen..
  5. Verwarm ondertussen de gevogeltefond met de bouillontablet.
  6. Zodra de witte wijn door de rijst is opgenomen voeg je een flinke scheut van de bouillon toe aan de rijst. Steeds goed roeren. Dit herhaal je tot de bouillon op is. (Dit duurt plm. 20 tot 25 minuten ).
  7. 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de aspergepunten en de pesto toe aan de risotto. Alles weer goed doorroeren.
  8. Vlak voor het opdienen roer je nog een scheutje room en wat Parmezaanse kaas door de rijst.
  9. Zet de rest van de kaas in een aparte schaal op tafel.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Risotto is één van mijn favoriete recepten. Ik maak het graag en krijg vaak een compliment over mijn risotto.
Men ziet er vaak tegenop om risotto te maken maar als je de regels goed volgt kan het niet mislukken. Het enige nadeel is dat je erbij moet blijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst