Recept
« Terug naar recepten
Asperges op oriëntaalse wijze
PT45M
Asperges op oriëntaalse wijze
Een heerlijk asperges op oriëntaalse wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges op oriëntaalse wijze te bereiden
Saus :
Fond, wijn, Noilly prat, slagroom en sjalot aan de kookm brengen en op zacht vuur tot de helft laten inkoken.
Boter in gedeelten erdoor roeren tot de saus gaat binden ( saus niet meer laten koken )
Saus op smaak brengen met sojasaus, sukiyakisaus, zout en cayennepeper en warm houden.
Asperges:
Asperges schillen en in schuineplakjes nsijden.
Olijfolie en sesamolie verhitten en asperges hierin 3-4 min. roerbakken tot ze licht gaan kleuren ( ze mogen absoluut niet te gaar worden ).
sjalotjes, paddestoelen en vlees toevoegen en ongeveer 2 min. meebakken.
Gerecht op smaak brengen met sojasaus, Sukiyakisaus, zout en peper.
Fond, wijn, Noilly prat, slagroom en sjalot aan de kookm brengen en op zacht vuur tot de helft laten inkoken.
Boter in gedeelten erdoor roeren tot de saus gaat binden ( saus niet meer laten koken )
Saus op smaak brengen met sojasaus, sukiyakisaus, zout en cayennepeper en warm houden.
Asperges:
Asperges schillen en in schuineplakjes nsijden.
Olijfolie en sesamolie verhitten en asperges hierin 3-4 min. roerbakken tot ze licht gaan kleuren ( ze mogen absoluut niet te gaar worden ).
sjalotjes, paddestoelen en vlees toevoegen en ongeveer 2 min. meebakken.
Gerecht op smaak brengen met sojasaus, Sukiyakisaus, zout en peper.
Liske zegt: