KookJij

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus

Een heerlijk asperges met hollandse garnalen en dragonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 425 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus te bereiden

Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze..
Snijd 3 eieren in de lengte in partjes.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
Leg de asperges naast elkaar en snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.
Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender.
Voeg het laatste ei (geprakt) met de gesmolten boter en wat zout en peper toe.
Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan.
Laat de saus al roerend op zacht vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken!
Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant.
Schenk de dragonsaus erover en schep dan de Hollandse garnalen erover. '
Garneer met partjes ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste H. Allart,
Ik heb het recept aangepast, klopte idd niet echt. Bedankt.
h.allart

h.allart zegt:
Hoe kan ik fijngeprakte eieren in de lengte in partjes snijden?