KookJij

Appelkroketten met kaneel en amandelspijs

Een heerlijk appelkroketten met kaneel en amandelspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: toetjesboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelkroketten met kaneel en amandelspijs te bereiden

Bak de appels in een koekenpan aan en blus af met wat calvados. Voeg de kaneel toe en laat 10 minuten sudderen. Meng met de amandelspijs en laat afkoelen. Vorm er kleiene balletjes van en haal door wat bloem, het eiwit en paneermeel. Frituur ze op 180 graden in olie mooi goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Stephanie,
ik zou het niet aanraden het vet trekt dan volledig in het deeg en koud word het te papperig door de appelmoes. Dan is dit misschien een betere optie: Appelflappen à la Liske
Succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Stephanie

Stephanie zegt:
Kan dit ook koud? Wil het namelijk. graag trakteren op t werk.. Groetjes
rientje

rientje zegt:
Bedankt, ga het proberen ;)
j.anderson

j.anderson zegt:
lekker warm zoetig gerecht
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Calvados is een alkoholische drank gemaakt van appels. In plaats van calvados kun je ook wat rum gebruiken. Groetjes Marijke
G.Tsiris

G.Tsiris zegt:
Wat is calvados presies? kan ik iets andres gwbruiken?in plats van? ik woon namellijk in Griekenland.bedanktr